NO LI CENSE | S REQUI RED FOR EXPORTS OF EQUI PMENT TO BE USED TO
MANUFACTURE OR TEST GOCDS DESTI NED FOR | RAN.

May 9, 2003
030509-FACRL-IA-05

FAC No. [text del eted]

[text del eted]
[text del eted]
[text del eted]
[text del eted]
[text del eted]

Dear [text del eted]:

This is inreply to your letter of Septenber 24, 2002 to the Departnment
of the Treasury’s Ofice of Foreign Assets Control (“OFAC’) on behal f
of [a U S. person]. In your letter you inquired whether a license is
required in order for the [third country] branch of [a U S. person] to
sell two [text deleted] testing systens (the “[text del eted] systens”)
to a [third country entity]. As we understand the facts, one [text

del eted] system woul d be permanently installed in [the third country
entity’'s] facilities for the purpose of testing during the manufacture
of [text deleted]. [Third country entity] would use the second [text
del eted] systemfor final inspection of conpleted [text deleted]

equi prent. The [text deleted] system would be used exclusively by
[third country entity] and would not be incorporated into [third
country entity’s] products. The [U. S. person] has |earned that the
[third country entity’s] products could be sold to Iran

Section 560.204 of the Iranian Transactions Regul ations, 31 CF. R Part
560 (the “ITR'), prohibits the exportation, reexportation, sale, or
supply, directly or indirectly, fromthe United States, or by a United
St at es person, wherever |ocated, of any goods, technol ogy, or services
to Iran or the Government of Iran. Section 560.205(a) of the ITR
prohibits the re-exportation froma third country, directly or
indirectly, by a person other than a United States person, of any
goods, technol ogy, or services that have been exported fromthe United
States, if undertaken with knowl edge or reason to know that the
reexportation is intended specifically for Iran; and the exportation of
such goods, technol ogy, or services fromthe United States to Iran was
subj ect to export license application requirenents under any United
States regulations in effect on May 6, 1995, or thereafter

Since no U S.-origin goods, technology, or services will be exported to
Iran or the Governnent of Iran or incorporated into goods intended for
exportation, reexportation, sale or supply, directly or indirectly, to
Iran or the Governnent of Iran, no OFAC license is required in order
for [a U S person] to export the [text deleted] systenms to [third
country entity]. It should be noted that an exportation or
reexportation transaction that is not prohibited by the I TR may,
nevert hel ess, be prohibited pursuant to |l aws and regul ations
adm ni stered by the U S. Departnment of Conmerce, Bureau of Industry and
Security.



If you have any additional questions about the econom c sanctions
progranms adm ni stered by OFAC, you nmay refer to our web site at
www. t reas. gov/ofac or call our office at (202)622-2480.

Si ncerely,

'(,_ 4 z{fﬁ"/ f/ﬁ@‘ TR

. Richard Neweomb
Director
Office of Forsign Assets Control



